Гэрийн эзэгтэй нартаа зориулаад гэр ахуйдаа хэрэглэж болох ашигтай зөвлөгөөг хүргэж байна.
1. Шинэ талхыг үүрүүлэхгүйгээр нимгэн зүсэхийн тулд хутгаа халуун усанд дүрвэл сайн, мөн тортыг ийм хутгаар зүсвэл зүгээр. Тортыг хатуу цаасан хайрцагт алимтай хамт хийвэл удаан хадгалах боломжтой.
2. Байхуу цайг амттай болгохын тулд саванд нимбэгний хальс хийвэл тохиромжтой.
3. Төмсийг хальстай нь чанавал 75%, хальсыг нь арилгаж бүхлээр нь чанавал 60-70%, хэрчиж чанавал 35-50%,-ийн витаминтайгаа байна. Харин төмсийг жигнэвэл хамгийн их витаминаа авч үлддэг.
4. Өндөгний муудсан хэсгийг мэдэхийн тулд гэрэлд хар. Муудаагүй өндгөн дотор толбо харагдана, харин муудсан өндөг нэвт гэрэлтэхгүй. Мөн муудсан өндгийг давстай усанд хийхэд хөвнө.
5. Хуучирсан эсвэл зэвэрсэн хутга, сэрээг түүхий төмсөөр арчвал гялалзана. Шилэн аяганд халуун ус хийхдээ халбага хийвэл хагарахгүй .
6. Махыг шарахын өмнө бага зэргийн элсэн чихэр түрхвэл эсвэл хэрчсэн махтайгаа хольж хутгавал илүү амттай болдог.
7. Өрөөнөөс будагны үнэрийг гаргахын тулд хэд хэдэн газар хувинтай ус тавьна.
8. Хөөрүүлсэн сүүгээ гал дээр удаан байлгавал тэжээллэг чанараа алдана. Сүүг дэврүүлэхгүй хөөрүүлэхийн тулд хэдхэн ёотон хийхэд хангалттай.
9. Хоолны шүүгээнд эвгүй үнэр шингэсэн байвал нунтаг кофег цаасан дээр задгай үрж тавиад хонуулахад үнэр нь арилсан байна.
10. Өмдний нугалаасыг удаан байлгахын тулд дотор талаас нь нугалаасыг нь дагуулаад савандаж байгаад индүүдэх хэрэгтэй. зөвөлгөө
Сэтгэгдэл бичих